€ 2.10 excl. 9.00 % BTW
- Product Code:
- MOL1180
- Land:
- Meerdere Landen
- Artikelnummer:
- 00001180
- EAN Code:
- 8711741356531
Voorraad | |
---|---|
Molletje Distributiecentrum | Niet op voorraad |
Molletje Assen | Niet op voorraad |
Molletje Hunsel | Niet op voorraad |
De Wonne Enschede | Niet op voorraad |
Niet op voorraad
Dit product is helaas niet meer bestelbaar
Hagelslag Melkchocolade rietsuiker 400g FTO - Ghana. Mauritius
Ingredienten: suiker, cacaomassa, volle melkpoeder, emulgator (raapzaad lecithine); ten minste 20% cacao van Kuapa Kokoo in Ghana; nu ook met fairtrade-keurmerk
Nieuw verbeterd recept, nu met rietsuiker; die is te stroperig zodat de machines vastlopen; dat probleem is nu verholpen; ook is melkvet toegevoegd zodat je bij grote warmte geen wit waas krijgt op de chocolade; voor veganisten en mensen die geen lactose verdragen zijn er chocolade vlokken puur zonder melkvet
[400g:] Voedingswaarde per 100g: energie 465 kcal=1948kJ, vetten 19gram waarvan verzadigd 11gram, koolhydraten 64gram waarvan suikers 62gram, eiwitten 7.5gram, zout 0.15gram
[380g:] Voedingswaarde per 100g: energie 462 kcal=1937kJ, vetten 18gram waarvan verzadigd 11gram, koolhydraten 64gram waarvan suikers 62gram, eiwitten 7.5gram, zout 0.14gram
De suiker was van bieten, waarvoor geen keurmerk bestaat; Max Havelaar heeft het keurmerk voor rietsuiker, dus de suiker werd niet erkend, => geen keurmerk
Met de nieuwe productie-methode is het keurmerk wel opnieuw aangevraagd en verkregen
Hagelslag van anderen heeft ook een keurmerk bv Utz; Utz heeft geen merk voor suiker, alleen voor koffie - thee - cacao; daar is erkende cacao alleen genoeg voor het keurmerk
Verder is de reclame "100% duurzaam"; terwijl de cacao een mengsel is van wel- en niet-gecertificeerde cacao; niet erkende cacao bijmengen mag, als het totaal percentage gecertificeerd maar gelijk blijft; want in de wereld is er niet genoeg gecerti-ficeerde cacao
Conclusie: faire hagelslag was vanaf 2006 meer OK, ondanks niet 100% fair; nu in najaar 2016 met keurmerk voor cacao en suiker, doen dus; extra voordeel voor de consument: faire cacao is meestal beter van smaak dan de bekende merken