Hagelslag Melkchocolade rietsuiker 380g FTO - Ghana. Mauritius

Hagelslag Melkchocolade rietsuiker 380g FTO - Ghana. Mauritius
2.29 incl. 9.00 % BTW
€ 2.10 excl. 9.00 % BTW
Product Code:
MOL1180
Land:
Meerdere Landen
Artikelnummer:
00001180
EAN Code:
8711741356531

Voorraad
Molletje Distributiecentrum Niet op voorraad
Molletje Assen Niet op voorraad
Molletje Hunsel Niet op voorraad
De Wonne Enschede Niet op voorraad

Niet op voorraad

Dit product is helaas niet meer bestelbaar Hagelslag Melkchocolade rietsuiker 400g FTO - Ghana. Mauritius

Ingredienten: suiker, cacaomassa, volle melkpoeder, emulgator (raapzaad lecithine); ten minste 20% cacao van Kuapa Kokoo in Ghana; nu ook met fairtrade-keurmerk

Nieuw verbeterd recept, nu met rietsuiker; die is te stroperig zodat de machines vastlopen; dat probleem is nu verholpen; ook is melkvet toegevoegd zodat je bij grote warmte geen wit waas krijgt op de chocolade; voor veganisten en mensen die geen lactose verdragen zijn er chocolade vlokken puur zonder melkvet

[400g:] Voedingswaarde per 100g: energie 465 kcal=1948kJ, vetten 19gram waarvan verzadigd 11gram, koolhydraten 64gram waarvan suikers 62gram, eiwitten 7.5gram, zout 0.15gram

[380g:] Voedingswaarde per 100g: energie 462 kcal=1937kJ, vetten 18gram waarvan verzadigd 11gram, koolhydraten 64gram waarvan suikers 62gram, eiwitten 7.5gram, zout 0.14gram

Faire hagelslag, maar had geen keurmerk? Hoe zat dat?

De suiker was van bieten, waarvoor geen keurmerk bestaat; Max Havelaar heeft het keurmerk voor rietsuiker, dus de suiker werd niet erkend, => geen keurmerk

Met de nieuwe productie-methode is het keurmerk wel opnieuw aangevraagd en verkregen

Hagelslag van anderen heeft ook een keurmerk bv Utz; Utz heeft geen merk voor suiker, alleen voor koffie - thee - cacao; daar is erkende cacao alleen genoeg voor het keurmerk

Verder is de reclame "100% duurzaam"; terwijl de cacao een mengsel is van wel- en niet-gecertificeerde cacao; niet erkende cacao bijmengen mag, als het totaal percentage gecertificeerd maar gelijk blijft; want in de wereld is er niet genoeg gecerti-ficeerde cacao

Conclusie: faire hagelslag was vanaf 2006 meer OK, ondanks niet 100% fair; nu in najaar 2016 met keurmerk voor cacao en suiker, doen dus; extra voordeel voor de consument: faire cacao is meestal beter van smaak dan de bekende merken
Er zijn geen uitgebreide specificaties beschikbaar voor dit product.