Ongewoon Pasen in corona-tijd

Pasen, Lentefeest, de zondag na de eerste volle maan na zonne-wende 21 maart, dit jaar 2020 is dat 12 en 13 april. Dit jaar wel heel ongewoon door het corona-virus dat de samenleving bijna plat legt en tot stilstand brengt. Geen samenkomsten of evenementen, geen paasvuren in Twente, meestal ook geen kerkdiensten meer en geen familiebezoek. Het wordt vaak proberen er een zinnig feest van te maken, met alleen huisgenoten. Een paas-ontbijt en een paas-diner was niet voor iedereen een gewoonte, familie-bezoek en kerkgang waren veel belangrijker.paastafel

Dit jaar is pasen: de maaltijden met huisgenoten, of die je gezin zijn of familie of mede-bewoners van je studenten- of verzorgingshuis. Het maakt niet uit, je doet pasen samen. Vergeet daarbij niet de mensen die eenzaam in een tehuis zitten, die geen bezoek mogen ontvangen; maar wel telefoon of email of een lieve kaart in de brievenbus. Of stuur een pakje met een leuke verrassing.

Lekker eten, met gebraden kip, met joodse matzes, met eieren van de echte kip of van chocolade. Versierd met figuren van paashazen, kuikentjes, jonge dieren en eieren in aparte eierdopjes of hangend in sierlijke boomtakken. Vroeger uitgebreid met de paashaas uit Duitsland, nu bijvoorbeeld met afrikaanse hoenders als poulepetaten. Steeds tekens van nieuw leven en dus van de hoop dat de huidige ellende weer voorbij zal gaan.

Fotohouder Parelhoen zwart 7 cm, tekstdrager op paastafel, kisii standaard, CC - Kenya
Prijs Inc BTW € 5.95
Eierwarmer haan muts paashaas ram uil Titicaca - Peru
Prijs Inc BTW € 3.50

Art. Nr. 00027009
Kip Dierfiguur aardewerk, beschilderd 20 cm - Peru
Prijs Inc BTW € 15.95

Art. Nr. 00017742
Paashaas voor Menukaartje voor Pasen hout - Filippijnen
Prijs Inc BTW € 3.95

Art. Nr. 00020441
Hanger Kuiken op Ei, leuk op paastafel - Brazilie
Prijs Inc BTW € 1.95

We zijn deze hele week elke middag open van 2 tot 6 uur, zaterdag tot 5 uur. Kom nog even langs op je noodzakelijke inkooproute voor onze chocolades van Divine Ghana of van Belvas Peru. De makers van onze handnijverheid zijn heel blij als hun klanten uit de fairtrade wereld hen niet in de steek laten. Zij hebben geen andere keuze dan te maken wat ze nu maken kunnen. Daarom willen we de winkel niet sluiten, ook niet in deze benarde tijd.

Alleen open van 2 uur tot 6 uur, 14-18 uur, vanwege de corona-maatregelen.

Met de beste wensen van het hele team van Molletje – wij blijven met elkaar werken aan Een Andere Wereld