Gelukkig nieuwjaar – voor iedereen

Aan alle vrienden en bekenden van Molletje – Een Andere Wereld wensen wij een 2016 met veel goed nieuws op het gebied van fairtrade, eerlijke handel, duurzaaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

2015 was een goed jaar voor Molletje. We hebben de foto’s en info op de website erg uitgebreid en zijn intussen de meest uitgebreide wereldwinkel en faire webshop van ons land. Steeds meer mensen weten ons te vinden onder andere door onze deelname aan de Multi-Culti-markt eind juni en aan diverse (kerst)markten. Met het jaarlijkse project “Verleiding” van de Saxionstudenten heeft Molletje weer veel inspiratie gedeeld en opgedaan.

Het was een leerzaam jaar voor onze medewerkers met een bezoek aan “Afrikan”, leverancier van beelden uit Zimbabwe. Spannend om die beelden te zien en uit te proberen: ben jezelf ook beeld-houwer? Zelf beeldhouwen is oefening in bescheidenheid. Plus bewondering voor de jonge kunstenaars in Zimbabwe. Dit jaar gaan we op onze website hun creativiteit en vaardigheid laten zien.
Leerzaam was ook het bezoek aan Cerro Azul Food in Almelo op 17 oktober. Daar vertelden leveranciers uit Afrika over hun werk, hun moeilijkheden bv voor kwaliteit en transport, en wat voor vooruitgang hun mensen hebben gekregen van de eerlijke handel.

Jan en Martha hadden een persoonlijke ontmoeting met Nobelprijswinnaar Kailash Satyarthi in Bad Bentheim. Hij is bekroond voor zijn strijd tegen kinderarbeid, samen met Malala Yousafzai.
Over fairtrade zei hij: “vertel! – zet druk op politici! En koop bewust! koop fair trade! Dan kan een kind naar school in plaats van als slaaf te werken”.

Wij gaan hiermee ook in 2016 aan de slag: fair trade mogelijk maken voor nog meer producenten, leveranciers en klanten!