Zimbabwe beeldhouwkunst bij Afrikan, Harfsen

Als je een beeld wilt begrijpen, dan moet je lang naar de maker kijken. Nico van Kan heeft de beeldhouwer Alfred Magwaza te gast,voor het elfde jaar. Alfred geeft dan in de maanden  mei en juni workshops beeldhouwen.  Een aantal beelden van hem zijn te zien in de beeldentuin van Afrikan in Harfsen.

Nico en Karen van Kan werkten een paar jaar als ontwikkelingswerkers in Mozambique. Werden toen al gegrepen door de afrikaanse mens, die altijd eerst de vreugde van het leven uitstraalt. Vanaf 1999 zijn ze druk met de beelden van Zimbabwe. Ze hebben een permanente expositie van een klein aantal beelden in hotels in de omgeving Lochem, Zutphen, Deventer.

Nico organiseert graag optredens, zoals op het Afrika Festival in Hertme, 1 en 2 juli in dit jaar 2017. Of met culturele workshops dans, percussie, djembé, muziek. Hij maakt van personeelsdagen voor bedrijven of familiefeesten een intense Afrika-ervaring.

Wij kopen onze Zimbabwe-beelden via Afrikan omdat ze erg zorgvuldig zijn afgewerkt. Een grote variatie van gangbare thema’s: geliefden – lovers – vrienden. Veel beelden van ouders met kinderen van 1 tot 4. Ook dansers en verschillende dierfiguren. We hebben ook enkele exclusieve grotere beelden, vanaf honderd euro, maar kunnen niet het assortiment van een galerie voeren.