MZK Missie Zendings Kalender 2008: UGANDA

Deze kalender 2008 over Uganda brengt goed nieuws. Twaalf glas-in-lood-ramen over de Kracht van de Vrouw. Glaskunstenaar Mathias Muwonge Kyazze zegt er zelf over:
“De serie schilderingen die ik over de vrouw in het Bagandavolk heb gemaakt, was voor mij een bevrijding. Ik bewees mezelf dat ik in staat was vanuit de diepte van de vrouw vorm te geven aan haar visie op het leven, haar ervaring van het leven, haar dromen over het leven. Voor mij is mijn werk een hulde aan mijn moeder.”

De kalender geeft niet alleen prachtige platen. Ook de belangrijkste onderwerpen over het land en zijn volkeren.
Hoe moet het met het misdadige “Leger van de Heer”, dat in 2006 3500 mensen per maand doodde, rechtspraak? of verzoening?
Het oude regeringsprogramma ABC “A onthouding, B trouw, C condoom” – tegen hiv/aids.

De actie van de beweging Youth Alive, die in 2005 na tien jaar later al 140 afdelingen had. Ze proberen leeftijdgenoten van riskant sex-gedrag af te houden en ze gaan uit van gelijkwaardigheid van vrouwen.
De geschiedenis van de 22 heilig verklaarde Martelaren van Uganda, waarbij de 13 anglicaanse martelaren niet zijn meegeteld.

Deze kalender biedt goede informatie voor ieder die interesse heeft in Uganda, in de mensen, in hun geschiedenis en cultuur, in de betekenis van geloof, zending en missie.

De kalender is nog te bekijken op Missie Zendings Kalender 2008.

Meer over UGANDA