Kleding en handwerk zonder Keurmerk?

Hebben de makers een fairtrade keurmerk? is vaak een vraag.
Voor kleding is er geen keurmerk zegt One World. Iedereen gaat naar de super voor koffie enz. Dat zijn 4 supers voor 90% van alle klant-aankopen. Dan kan een keurmerk werken.

Bij kleding en handwerkproducten zijn er teveel winkels. En teveel fabrikanten. En teveel verschillen tussen producenten en landen en ook binnen één land.

Dan kijk je naar jouw winkel: is die eerlijk? vertelt die waar de kleding vandaan komt? en hoe en wat ze betalen? laten ze zien hoe ze met producenten omgaan? geven ze leefbaar inkomen? maar ook geven ze hulp voor betere kennis en vaardigheden, professionalisering van de handel?

Daarom kunnen wij bij Molletje jouw keuze zijn. Het meeste van onze kleding kopen we rechtstreeks van de makers bv in Guatemala. Die hebben geen personeel, maar helpen elkaar als collega’s. Dus geen grote series, maar unieke individuele producten.

We werken druk aan maximale openheid, transparantie. We waren vaak een leerschool voor de mensen van wie we producten gekocht hebben. We zijn niet voor niets een voorbeeldbedrijf in wereldwinkelland.

Voor wie meer wil weten over de grotere kledingbedrijven: https://keurmerkenwijzer.nl/overzicht/kleding of ga bedrijven vergelijken