De beste wensen voor 2019 van Molletje – een andere wereld

Aan alle vrienden, klanten, medewerkers, belangstellenden van wereldwinkel MOLLETJE

Martha en Jan, de oprichters sinds 1984, en het hele Molletje-team wensen voor het nieuwe jaar 2019 dat het lukt om er een mooi jaar van te maken, met wat sterkte en geduld als het eens minder goed wil lukken.
Tunesisch serviesgoed
In de winkel hebben we veel moois: de zaterdag voor kerst was dan ook een grote topdag in de verkoop. We krijgen ook steeds vaker internet bestellingen, bv van het prachtige aardewerk serviesgoed uit Tunesië, zoals deze schaal van 15 cm doorsnee. Jan zorgt bij elk artikel voor uitvoerige informatie, maar omdat het er zo veel zijn duurt het soms een poosje.
Onze kennis van de producten en van de mensen die het maken geeft klanten vertrouwen. Onze site is onvergelijkbaar in veelheid van artikelen en informatie over product en makers. Onze medewerkers doen hun uiterste best om dit te delen.
serpentijnen beeld
Zo verbaast Martha in de winkel regelmatig klanten met haar uitgebreide kennis van en verhalen over onze duizenden artikelen. Vaak vragen ze advies en ontdekken dan een prachtig cadeau voor een bekende, maar wel iets waar ze nooit uit zichzelf op gekomen waren. Dat zijn bijvoorbeeld de mooie serpentijnen beelden uit Zimbabwe of iets totaal anders zoals een mooie toepassing van een dromenvanger.

nieuwe goederen

Wie iets positiefs wil voor de fairtrade-handel, die moet producten zoeken in “ideële, bijzondere winkels”. Die hebben juist veel  artikelen, die niet snel genoeg verkopen voor grote winkel(keten)s. En zij onderscheiden zich niet uitsluitend met de laagste prijs. Concurrentie op alleen maar de goedkoopste zijn, gaat uiteindelijk heel vaak ten koste van producenten, toeleveranciers en medewerkers. Dat zien we dagelijks in het nieuws: de goedkoopste is in de praktijk al gauw uitbuiting, dat moet je niet willen. Als fairtrade-shop zijn we daarom heel blij met bezoekers die zich hierin herkennen en regelmatig bewust hun inkopen doen.

Daarom nogmaals de allerbeste wensen voor 2019 en tot ziens later dit jaar, namens het hele team van Molletje:
Odilia & Hendrik-Jan Drenth, Jan & Martha Velterop, Sanne, Mirjam, Conny, Tess en Mathijs