Wereldvoedseldag 2004

Voor >800 miljoen mensen is deze dag: Wereldhongerdag. Van een halve Euro per dag kan niemand de buik vol krijgen. We willen er een echte VOEDSEL-dag van maken. Dus geef mensen werk zodat ze tenminste kunnen eten!
Drie weken geleden gaf de fotograaf Petrix in Enschede nog een Workshop Wereldmaaltijd. Als extra tip: met pepers en sterke kruiden heb je niet zoveel honger, daarom eten ze in veel landen zo heet. Hij zei: er is genoeg te eten op de wereld. Maar zonder geld kom je er niet aan – dus de beste strijd tegen honger is: geef werk en inkomen.
Zo hadden wij voor onze oorlog de steun en kregen we later de bijstand. Er is een interessante manifestatie in de Utrechtse Jaarbeurs, Beatrix-gebouw met debat en veel workshops.

De hele maand ter gelegenheid van Wereldvoedseldag rijst in de aanbieding: maar 1.15 euro = 25 cent korting. Een belangrijke steun voor onze rijstboeren in Thailand. Irwan Krisnanto is landbouwvoorlichter in Indonesie. Hij zegt: Achter onze groene rijstvelden bestaat veel stil leed. Wat wil je als op de markt maar tien eurocent krijgt voor een kilo rijst. Er kan nog zoveel gedaan worden aan landbouwverbetering. We mogen de kleine boeren niet vergeten.

Donderdag 14 oktober 2004: Enschedese Film op Wereldvoedseldag
Vier studenten op de Boulevard met filmcamera, een 7-jarig meisje, een zwerver en een dominee, een stel passerende wandelaars. Wat hebben ze te zeggen? Begin direkt bij huis, met het eerste probleem wat je ziet! En doe er wat aan! Film is vanavond te zien in Utrecht op het Fair Food Festival.
Hun opdracht: doen we al, in hongerlanden scheppen we arbeidsplaatsen = werk + inkomen. Met faire prijzen hier, zelfs met leuke aanbiedingen. Zoals deze maand RIJST met 25 cent korting. Dat is Wereldwinkel Molletje – een Andere Wereld, met de grootste keuze in Enschede, Twente en de hele Euregio. Belangrijke steun voor onze rijstboeren in Thailand, die op de markt maar tien eurocent krijgen voor een kilo.

€ 8.95 incl BTW
€ 9.95 incl BTW
€ 48.40 incl BTW