Stellar Organics, wijnen uit Zuid Afrika

Stellar Organics, wijnen uit Zuid Afrika

De Firefly wijnen worden gemaakt door Stellar Organics, Zuid-Afrika. De druiven zijn afkomstig uit wijngaarden die liggen tussen de noordelijke grenslijn van de Olifantenrivier en Namaqualand. Cerro Azul Food in  Almelo is onze importeur.

De teelt gebeurt geheel zonder synthetische bestrijdingsmiddelen. Om de schimmels tegen te gaan wordt het bladerdak heel los en open gehouden. Water wordt met electronische sensoren geregeld met een druppelsysteem.
De bemesting gebeurt met biologische compost. De druiven worden zo veel mogelijk handmatig geplukt, waardoor alleen volle rijpe druiven worden gebruikt.
De verdere productie van Firefly wijnen gebeurt met natuurlijke giststammen zonder toevoeging van zwavel, sulfiet of andere synthetische chemicalien. En er wordt met de modernste apparatuur gewerkt.

Stellar Organics is de grootste biologische wijnproducent van Zuid Afrika en al haar producten zijn Fair for Life gecertificeerd. Hun wijnen behoren tot de beste Zuid-Afrikaanse wijnen in Nederland. Eerder uitgeroepen in 2003 en 2004, later opnieuw in 2009, 2010, 2012.
Er is een vriendelijke, ontspannen werkverhouding tussen de boeren en arbeiders. De arbeiders zijn voor een belangrijk deel eigenaar van de wijngaard en de wijnkelder

De fairtrade premie wordt ge-investeerd in huisvesting, gezondheidszorg, onderwijs voor de arbeidersgezinnen en vele andere projecten. Jonge kinderen gaan naar een nabijgelegen dagschool / naschoolse opvang. Voor oudere kinderen is er een schoolbus beschikbaar.

Assortiment Stellar Organics

Cerro Azul Food heeft een breed assortiment wijnen van Stellar Organics. Naast een breed assortiment 250ml en 750ml verpakkingen onder de naam Firefly, voeren wij de volgende specialiteiten
– Heaven On Earth: een dessertwijn waarbij de druiven worden ingedroogd op een bedje van stro en rooibos.
– Stellar Merlot een rode wijn zonder toevoeging van sulfiet.
– Stellar Grace: een zoete rode wijn die vooral als avondmaalswijn in kerken en christelijke gemeenten wordt gebruikt.
Lees meer op hun eigen sites Stellar Organics (engels) en via onze leverancier Cerro Azul.