Divine Chocolate: meest sociale bedrijf van Engeland?

In Engeland lopen nu de publieks-verkiezingen voor de “UK Social Enterprise Awards 2017”. Wij kunnen als niet-engelsman/vrouw toch stemmen op Divine Chocolate – ga daarvoor naar de  site.  Er kan gestemd worden tot 5 november 2017 middernacht.

Jan heeft erbij geschreven dat de cacao-boeren en boerinnen zelfbewuste ondernemers zijn geworden. Die hun zaken ook goed voor elkaar hebben. Dat is gegroeid sinds Kuapa Kokoo in 1996 besloot een eigen fabriek te willen.

Hoewel wij geen engelsen zijn, willen we toch onze stem laten horen, want we werken als wereldburgers allen voor fair trade, rechtvaardigheid en menselijke waardigheid.

Verkiezing van het beste sociaal bedrijf, dat is maatschappelijk verantwoord ondernemen in Engeland. Dertien topbedrijven hebben hun sponsorlist gemaakt. Drie keer staat Divine Chocolate genoemd als kandidaat voor deze prijs. Als beste bedrijf voor hun producenten, als beste bedrijf voor een fair product, als beste bedrijf voor topvrouwen in de leiding. De prijs-uitreiking gaat gebeuren op 23 november in een groots feest in hartje Londen.

Eerlijk, fair, sociaal, milieubewust dat zijn de bedrijven die groeien kunnen

Deze wedstrijd winnen als beste sociaal bedrijf is een enorme reclame. Wij voelen ons als wereldwinkel Molletje gesteund met onze reclame voor Divine chocolade. Qua smaak behoort die tot de top en kan gerust genoemd worden naast beroemde zwitserse en belgische merken. Daar komt bij dat de markt vooruitzichten minder gunstig zijn. Verwacht wordt dat de totale omzet in Europa zal teruglopen met enkele procenten. Oorzaken zijn de opkomst van nieuwe snacks, minder handel via lokale winkels, achteruitgang van de inkomens voor veel consumenten.

Wij chocolade-eters in Europa zorgen voor die vooruitgang

Divine is belangrijk in Ghana: grote vooruitgang voor de leden. Terwijl in buurland Ivoorkust de toestand op de cacao-plantages slechter wordt: minder inkomen, kindslaven, geen onderhoud van de cacaobomen, geen goede structuur van cooperaties.

Trek gekregen?