Landenoverzicht KENYA, alle teksten

Kenya is een groot land in Oost Afrika. Meer dan 580 vierkante km en 47 miljoen onwoners in 2017. Goed overzicht van de Economie van Kenya op Kenya voor beginners. Dat gaat over “grote economie” van de bedrijven. Nieuwe bedrijven vaak op land dat eerst gestolen is van boeren en veehouders. Enorme corruptie, vooral van politie, maakt initiatieven van kleine mensen kapot. Corruptie jaagt tegenstellingen op tussen groepen en stammen. Vergeten wordt: hoe de gewone mensen hun deel krijgen.

Gewone mensen leven helemaal van de opbrengst van hun shamba, hun veld. Betere prijzen krijgen ze niet. Dus de jeugd ziet geen toekomst op het veld en trekt naar de stad. Daar moet je leven van  verdiend geld, maar daarvoor is er geen werk. Overleven met of tegen regels en moraal is de enige keus.

De FT-beweging draagt bij aan de oplossing: door fairtrade betere prijzen-af-boerderij, betere prijzen voor kleine ambachtslieden en handwerk-producten. Alleen deze kleine werkgelegenheid geeft mensen in de dorpen en in de sloppenwijken een toekomst en vooruitzichten.

Opmerkelijk bericht in begin 2021: Corona is hier veel minder ernstig als elders en in Europa

Op onze website vind je de volgende artikelen over de mensen, de producten, het land:

Hans Burgman vertelt … Kenya … gewone mensen
KENYA, KISUMU en Brieven van Hans Burgman, Pandipieri Project

Het volk van de Masai in Kenya en Tanzania

Het volk van de MASAI (Maasai) in Kenya en Tanzania. (+deutsch, english)

John Ben Mainga, schilder, Kamba-kunstenaar in Kenya 1954-1999

Kisii-steen uit Kisumu-provincie, noordoost van het Victoriameer

Kisii – zeepsteen door Odilia, van Crafts Caravan en Tilingo-Nepra


Lijst van al onze producten uit Kenya