Wereldwinkel “Molletje – een andere wereld” wordt exclusief webwinkel

Een positief bericht: we gaan onze webshop uitbreiden. Met een jammer bij-gevoel dat we ons winkelpand in Enschede moeten opgeven. Minder inloop o.a. door online shoppen en nu natuurlijk de klap van corona. Voor de gestaag groeiende web-verkoop is onze huidige locatie niet zo geschikt.

Ruim 30 jaar hebben duizenden gezinnen voor ons gewerkt. Hun mooie handwerk producten zijn onze grootste attractie naast eerlijke fairtrade koffie, chocolade, thee, kruiden enz. Hun bedrijven vinden een basis door ons als fairtrade klanten. Onze beste hulp is direct persoonlijk contact, regelmatig bestellen, met adviezen voor kwaliteit en efficiënt organiseren. Onze omzet betekent voor gezinnen Guatemala, Peru, Ecuador, Bali, Thailand, India, Sri Lanka, Kenya, Tanzania, Zimbabwe en meer landen over de hele wereld een stabiel en eerlijk inkomen.De winkel Korte Haaksbergerstraat 20 Enschede
Onze oprichters Jan en Martha hebben al die jaren eerlijke handel handen en voeten gegeven in de winkel in Enschede. Eerst vanuit huis, toen uit het ambachtencentrum en intussen al weer 3 decennia aan de Korte Haaksbergerstraat. Dat is een inloop-locatie, maar langskomen in een winkel wordt minder belangrijk. Online biedt juist nieuwe kansen: we zien onze internet-omzet stijgen, via molletje.nl, maar ook via platformen zoals BOL. Als onderdeel van een cluster van gespecialiseerde bedrijven in Assen kunnen wij snel inspelen op de toenemende mogelijkheden van het internet. Deze nieuwe wereld biedt nieuwe kansen voor “Molletje – een andere wereld” en bestaansrecht en toekomst voor alle kleine producenten en families die eerlijk betaald krijgen voor hun werk.

Help ons onze idealen te blijven realiseren!
Wij verhuizen en onze idealen verhuizen mee! We gaan in Assen direct van start in januari 2021. Overbrengen van voorraden gaat enige tijd duren, tenminste tot eind februari. Tijdens de verhuizing zal de winkel open zijn voor afhalen, maar steeds meer artikelen zullen naar Assen zijn verhuisd. Die kunnen dan uiteraard via de webshop besteld worden. Voor onze trouwe klanten, in Twente en achterland, van Münster tot Deventer, hebben wij een afhaalservice kunnen regelen. Zonder extra verzendkosten kunnen zij hun bestelling afhalen bij De Wonne, Noorderhagen 25, 7511 EK Enschede. De Wonne is al jarenlang een trouwe klant van Molletje, wij zijn blij dat zij onze producenten en onzek lanten op deze manier willen helpen om zoveel mogelijk fair trade omzet te blijven realiseren. De Wonne krijgt voorlopig 1x per week een zending kant en klare bestellingen. We denken aan 2 ophaaldagen per week: 1 doordeweekse dag en zaterdags. Afhalen kan dan bij de voordeur van de Wonne, omdat Handje Twee, de winkel van de Wonne niet altijd open is. U krijgt natuurlijk bericht van ons wanneer uw bestelling klaar staat om af te halen.

Wat verandert er voor u?
Weinig! Ons assortiment blijft, bestellen kan telefonisch of via onze site. Wij kunnen uw bestelling laten afleveren bij u thuis of bij De Wonne. De verhuizing zal enige tijd duren, zeker tot eind februari. We zullen de overlast zoveel mogelijk proberen te beperken. We zullen de winkel missen, de beslissing om te verhuizen was niet gemakkelijk. Maar daarna kunnen we als webshop meer en beter bijdragen aan een eerlijkere wereld. Molletje – een andere wereld staat voor eerlijke handel en blijft dit doen!
Voor de klanten van ASCI Enschede zijn we nog op zoek naar een oplossing in de buurt. In elk geval kunt u voor al uw vragen terecht bij onze vestiging in Assen. Via hulp-op-afstand, eventueel in aanvulling met transport door DHL kunnen wij u blijven helpen bij al uw computerproblemen en wensen.

Gaat u mee?
We hopen dat u als onze klantenkring zoveel mogelijk mee over gaat naar bestellen over het internet, met keuze van afhalen of toezenden.
Laat uw gegevens bij ons achter: wij houden u op de hoogte hoe het verder gaat.

Odilia Drenth-Velterop, Jan en Martha Velterop-Gerlagh.

Molletje – een andere wereld
Spanjelaan 7, 9403 DN Assen
(bezoek op afspraak)
085-0090820
verkoop@molletje.nl
facebook
ASCI Assen, tel 085-0090810, assen@asci.nl