Café de Origen – koffie met een verhaal.

Café de Origen is koffie met een verhaal.
Een verhaal over mensen uit verschillende culturen, eerlijk zakendoen, betrokkenheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Café de Origen koopt de koffie rechtstreeks in bij de aangesloten producenten en betaalt hen een goede prijs die ze in staat stelt hun kosten te dekken en te investeren in hun leefomgeving.

Kwaliteitskoffie van kleine boeren
Café de Origen is een kwaliteitskoffie, geproduceerd door kleine boeren. De koffiebonen groeien o.a. op de vruchtbare berghellingen in Peru, Honduras en Ethiopië. Een melange van 80% tot 90% Arabica bonen uit deze bijzondere gebieden zorgt voor de heerlijke karakteristieke smaak van Café de Origen.

Café de Origen wordt gebrand door Neuteboom Coffeeroasters, één van de pioniers op het gebied van Max Havelaar gecertificeerde fairtrade koffie en moederbedrijf van Cerro Azul. Als Neuteboom nieuwe koffiemelanges maakt, heeft zij maar één doel: een unieke en onderscheidende smaak maken. De branders zijn continu in de weer om de melanges perfect te houden, zodat u altijd geniet van de heerlijke smaak.

Fairtrade en duurzaam
Café de Origen is niet alleen onder de voorwaarden van het Max Havelaar-keurmerk ingekocht. Ook de productie is zo duurzaam mogelijk.
Koffie branden en verpakken kost energie die CO2- uitstoot veroorzaakt. Daarom wordt er groene stroom gebruikt en (uniek!) als eerste koffiebrander in Nederland biologisch opgewekt gas. Groen gas is de verzamelnaam voor gas dat vrijkomt bij vergisting van organisch materiaal.

Voordeel en Nadeel van Fair Trade 
De hogere minimumprijs van 1.26$ leverde in 2000 voor de totale europese FT-koffie meer dan 38.000.000$ op, toen de prijs rond 0.65 schommelde. Het nadeel was dat er te weinig vraag was, zodat veel FT-koffie tegen marktprijs werd verkocht; sommige coopera-ties hebben dan zelfs minder inkomen omdat extra FT-zorg ook extra hoge kosten meebrengt.