Divine Chocolate: uniek: meer van de opbrengst naar de boeren door co-eigenaarschap!

Fairtrade chocolade van Divine Chocolate is er in vele smaken en varianten. Divine wordt gemaakt van de beste kwaliteit cacaobonen uit Ghana. Pa Pa Paa noemen de cacaoboeren dat: het beste van het beste. Voor de chocolade worden alleen natuurlijke ingrediënten gebruikt: pure cacaoboter, echte vanille uit Madagascar, rietsuiker uit Malawi, natuurlijk sinaasappelaroma .. een ware smaaksensatie!

Fairtrade chocolade
Voor de komst van Divine waren de cacaoboeren geheel afhankelijk van tussenhandelaren. Zij kochten de cacao van de boeren, maar betaalden hen pas veel later of zelfs helemaal niet. De boeren kregen veel te weinig geld voor hun cacao en werden bedrogen met valse gewichten.
Nu krijgen de cacaoboeren van Kuapa Kokoo een goede gegarandeerde prijs voor hun cacaobonen en een jaarlijkse bonus. In iedere dorpsgemeenschap is een lokale vertegenwoordiger gekozen, die verantwoordelijk is voor de weging en kwaliteit van de cacaobonen en voor de betaling. De boeren hebben hierdoor zelf de controle en zijn niet meer afhankelijk van de inkopers.

Chocolade met een verhaal
Voor de komst van Kuapa Kokoo hadden de meeste boeren geen toegang tot gezondheidszorg, schoon drinkwater of elektriciteit. Veel dorpsgemeenschappen hadden ook geen basisschool, bij gebrek aan leraren en schoolboeken. Kuapa Kokoo zet zich in voor de realisatie van deze basisvoorzieningen in zoveel mogelijk dorpsgemeenschappen. Ook wordt er educatie gegeven o.a. op het gebied van voeding, hygiëne en nieuwe en betere landbouwmethoden. Daarnaast zet Kuapa Kokoo zich in voor het verbeteren van de positie en participatie van vrouwen.

De cacaoboeren zijn voor 44% eigenaar van Divine. Dat is uniek in de wereld! Ze delen hiermee in de winst van Divine en hebben ook invloed op de bedrijfsvoering. De cacaoboeren hebben twee vertegenwoordigers in de directie van Divine. Bovendien krijgen de boeren kennis van de cacao-industrie en hebben ze een stem in de markt van chocolade.

Als chocolade-liefhebbers hebben wij als consument in Europa de keus voor kwaliteit. We krijgen topkwaliteit en smaak, cacao-families krijgen een faire prijs en werkgelegenheid voor hun chocolade-repen.